dinsdag 14 mei 2019

Denim & Friends

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie een cadeau envelopje met het mooie scrappapier Denim & Friends van Maja Design. Ik vind dit papier erg leuk voor mannen of voor stoere jongens, zoals mijn neefje die onlangs 15 is geworden. Het envelopje heb ik gesneden uit crème kleurig cardstock. Het designpapier heb ik gemat op de kleur maritime van Florence. Daar bovenop heb ik een stukje ribbelkarton geplakt, dit heb ik gescheurd en daarna beïnkt met Vintage Photo.
Dit cadeau envelopje heb ik gemaakt met de handige kaart en envelopmaker van Vaessen Creatief, niets meer handmatig uitrekenen en hopen dat het allemaal klopt. Het envelopje heb ik gemaakt in de maat 9,5 x 12,5 cm. De maten en hoe en waar je moet rillen staat allemaal op het bord. De button stempel komt uit een set stempels van JoyCrafts. Ik heb deze met Versafine in de kleur Vintage Sepia gestempeld op cardstock in de kleur ocean van Florence en daara gemat op designpapier Het stempelen heb ik gedaan met de stamp easy tool van Vaessen Creatief, met dit apparaat kan je meerdere keren stempelen op de zelfde plaats. De cirkels heb ik met een cirkel stansen set uit gestanst.
Het plaatje komt ook uit de collectie Denim & Friends van Maja Design. Ik heb dit gemat op de kleur hazelnut van Florence. Het randje met de basketbalschoenen komt ook van een scrapvel van Denim & Friends. Ik heb dit op cardstock in de kleur ocean van Florence geplakt, het randje heb ik met de randpons Chevron van Veassen Creatief erin geponst.
Alle randen heb ik bewerkt met de paperdestresser en daarna beïnkt met Vintage Photo. Ik hoop dat ik je heb morgen inspireren om ook eens een leuk cadeau envelopje te maken,

Liefs Monica
Hieronder een overzicht van de gebruikte materialen:


zondag 12 mei 2019

It's a Girl - deel 1

Hallo allemaal,

Vandaag van mij 2 tags met de hangtag stans Baby Bottle van DenDennis Basics. Ik ga in totaal 8 verschillende hangtags hiermee maken en er zullen meerdere posts volgen. Dit zijn de eerste 2 van een serie van 8 hangtags. Als ze alle 8 klaar zijn komen ze in een frame te hangen. Dit wordt dan een leuk cadeau om te geven op een babyshower of bij de geboorte van een baby. Ik heb gekozen voor het Little Woodland Adventures designpapier Light Pink van Dendennis. Dit frame wordt voor een meisje, maar je kan ook de Light Blue of het Mint designpapier gebruiken natuurlijk.
De basis heb ik gestanst uit wit cardstock, omdat in de stansen een mooi stikrandje is verwerkt heb ik er voor gekozen om het cardstock niet met de paperdestresser te bewerken en daarna te beïnkten. De tweede maat heb ik uit het designpapier gestanst. 
Op de ene tag heb ik Berry Bear verwerkt en op de andere Benny Bunny. Dit zijn allebei stansjes uit de Little Woodland Adventures serie van DenDennis. Je kan deze leuke diertjes in allerlei houdingen zetten en met de leuke accessoire sets kan je er dus hele leuke tags en kaarten mee maken. 
Met de tekst stempels kan je zelf leuke teksten of quotes maken. Er zijn 2 verschillende stempelsets. Ik heb hier gekozen voor de Woodland Quotes. De teksten heb ik gestempeld met Versafne inkt in de kleur Smokey Grey. Dit vind ik mooier bij het designpapier passen. Voor het stempelen heb ik de handige stamp easy tool van Vaessen Creatief gebruikt. Hiermee kan je meerdere keren stempelen op de zelfde plek, zodat je teksten mooi egaal gekleurd zijn.
Bij Benny Bunny heb ik boven de tekst de leuke voetjes geplakt. Deze stans heeft 2 maten voetjes ik heb hier de kleinste maat gebruikt.
Berry Bear heb ik de rammelaar in haar handen gegeven. Het effen papier dat ik gebruikt heb voor deze 2 tags komt uit de Uni Colours set van de Little Woodland Adventures.
Zowel Benny Bunny als Berry Bear hebben een bloemtje naast het oor. Dit bloemetje komt van de Little Hapiness flowers van Noor!Design. Op het bloemetje heb ik met de Nuvo Drops Simply White een pareltje gemaakt.


Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren met deze leuke tags. Hou mijn blog en/of Facebookpagina in de gaten voor de volgende 2 hangtags,

 liefs Monica 

Hieronder een overzicht van de gebruikte materialen,

vrijdag 10 mei 2019

Out of Africa

Hallo allemaal,

Vandaag gaan we even op safari met het super gave designpapier Out of Africa van Noor!Design, Als gastdesigner van Noor en Zo heb ik de onlineworkshop van de Loaded Card mogen maken, ik vind dit zo een te gek model kaart. Dus heb ik hem vandaag voor jullie in een wat stoerdere variant gemaakt. 
De basis van deze kaart wordt gemaakt met de Dutch DooBaDoo Dutch Shape Art Xl Flag. Ik heb deze gesneden uit zwart cardstock en een maat kleiner uit de zebraprint van de papierset Out of Africa. Om het iets speelser te maken heb ik er een zwart/wit stipje bij gecombineerd, deze komt uit mijn eigen voorraad. Het plaatje komt uit de knipvellen set Animal Greetings van Noor!Design. 
Deze heb ik met een cirkel stans uit gestanst en op de doily geplakt. Dit is een stans van Noor!Design, hier zitten ook een aantal maten cirkel stansen bij. De border is van de zelfde serie als het frame, beide heb ik uit wit cardstock gestanst. 
Uiteraard mogen er op deze kaart geen bloemen ontbreken. Ik heb gekozen voor de Sunflowers van JoyCrafts. Deze heb ik uit gestanst in designpapier en zwart cardstock. Het hartje heb ik uit wit cardstock gestanst en daar na een beetje beïnkt met de Hickory Smoke van Distress. 
De blaadjes heb ik uit cardstock in de kleur Fern van Florence gestanst en daarna beïnkt met de Peeled Paint van Distress. Dit heb ik ook met het varenblad en het takje gedaan. Over de pocket heb ik een stukje wit weblint geplakt en daar over een leuk zwart/wit lintje, deze zelfde combinatie heb ik ook bij de tag gebruikt.
In de pocket heb ik een label en een envelopje gestopt. Het label heb ik gemaakt met de label pons Eurolock van Vaessen Creatief. Ik heb hiervoor zwart cardstock gebruikt en daarna heb ik er een stukje wit cardstock op geplakt, hier kan je dan je verjaardags wens of je naam opschrijven. Het envelopje heb ik gemaakt met de kaart en envelopmaker van Vaessen Creatief. De label heb ik gemaakt met de cirkel stansen die bij de Noor!Design mal Doily zitten. De stempel is van de Buttons set van JoyCrafts. Ik heb de tekst gestempeld met Onyx Black van Versafine. Alle randen heb ik bewerkt met de paperdestresser en daarna beïnkt met de kleur Hickory Smoke van Distress.
Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren met deze leuke Loaded Card, liefs Monica 

Hieronder een overzicht van de gebruikte materialen,

maandag 6 mei 2019

Hieperdepiep

Hallo allemaal,

Vandaag van mij een leuk cadeau envelopje. Deze heb ik in opdracht gemaakt van mijn tante voor een jongetje van 7. Ik heb hiervoor het leuke designpapier Let's Party van Noor!Design gebruikt en het daarbij passende knipvel Let's Party van Bella Lulu.
Om het envelopje te maken heb ik de kaart en envelopmaker van Vaessen Creatief gebruikt, wat een super handig apparaat is dit. 
De basis heb ik gesneden uit wit cardstock en daarna het designpapier gemat op de kleur Mountain Lake van Florence. Het plaatje en de teksten zijn van het leuke knipvel Let's Party van Bella Lulu. Ik vind het zo leuk dat deze knipvellen qua kleur zo mooi passen bij het designpapier. Voor de tags van de teksten heb ik de stansen set Labels & Tags van Noor!Design gebruikt. Deze heb ik gestanst uit designpapier en daarna gemat op wit cardstock. De border met cadeautjes is een al wat oudere stans van Noor!Design. Net als de ballonen, deze heb ik meerdere keren uitgestanst en opgebouwd tot een 3D versie. 
Het frame is ook al een wat oudere van Noor!Design, maar deze blijft zo leuk, hier zit ook een leuke Happy Birtday stans bij. Het frame heb ik uit gestanst in designpapier en daarna gemat op de kleur Honey van Florence. Om de juiste kleuren te bepalen voor bij mijn designpapier gebruik ik de super handige kleurenwaaier van Florence, zo heb je altijd de juiste kleur cardstock. 

Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren met dit leuke cadeau envelopje,
liefs Monica


Hieronder een overzicht van de gebruikte materialen,

maandag 29 april 2019

Bloghop Diamond foldcard

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we een super gave bloghop met de online workshop van de "Diamond Foldcard".

** klik hier om deze online workshop te bestellen **

Wat moet je doen
  • Ga 29 april 2019 langs de blogs van alle Noor & Zo meiden en laat een leuke reactie achter
  • Als je bij iedereen een reactie hebt achtergelaten kom je terug naar het blog van Noor! & Zo en laat daar ook een leuke reactie achter!
  • Hop dus langs de blogs van alle meiden om meer te zien!
Dit is de eerste sneak van mijn "Diamond Foldcard"
Voor deze kaart heb ik het mooie Roses & Polka Dots designpapier van Noor!Design gebruikt. De basis van deze kaart heb ik gesneden uit off-white cardstock. Voor het snijden en rillen is het makkelijk als je een snij en ril tool hebt, zelf heb ik die van Tonic Studio en deze vind ik erg fijn.
Voor het ovale frame en de border heb ik de Sophi van Noor!Design gekozen en beide heb ik 2 keer gestanst uit dezelfde kleur cardstock als mijn basis. Het designpapier voor de balk over het achterste deel heb ik gemat op de kleur Cassis van Florence. Om de juiste kleuren cardstock te kiezen gebruik ik de super handige kleurenwaaier van Florence."
Op mijn kaart heb ik de prachtige Dahlia van Noor!Design 2 keer verwerkt. Dit is één van mijn favoriete bloemen, ook in het echt. Ik heb de blaadjes van de bloem uit 3 kleuren Florence cardstock gestanst.  Het hart van de bloem heb ik uit designpapier gestanst. Onder de bloem komt de Branch Leaves klimop te voorschijn met daarop de Little Happiness Flowers, deze heb ik uit 2 verschillende designpapiertjes gestanst en op de bloem heb ik een pareltje gemaakt met de Nuvo drops Buttermilk.
Aan de rechterkant heb ik een label gemaakt door 2 verschillende maten cirkelstansen te gebruiken. Op de kleinste heb ik een van de stempels van de Buttonstamps van Noor!Design gebruikt. Ik heb deze gestempeld met Versafine Vintage sepia, om goed te kunnen stempelen heb ik destempelhulp van Vaessen Creatief gebruikt. De grootste cirkel heb ik uit designpapier gestanst en daar dan de kleine met 3D tape opgeplakt. De lintjes eronder zijn ook van designpapier en hier heb ik een stans voor gebruikt uit de Labels & Tags van Noor!Design en deze door midden geknipt.  
De plaatjes komen uit mijn eigen voorraad. De vlindertjes heb ik geponst met mijn favoriete ponsen set vlinders van Vaessen Creatief. Op de lijfjes van de vlinders heb ik met de Nuvo drops Buttermilk een ovaaltje gemaakt. Aan de linkerkant heb ik uit de Vintage Flourisches serie de pauw geplakt. Ik miste nog iets en ging even struinen tussen mijn stansen en kwam deze tegen. Dat is een  leuke stans voor mijn vintage "Diamond Foldcard"dacht ik. 
Alle randen van de kaart heb ik bewerkt met de paperdestresser en daarna beïnkt met Vintage Photo.

Hieronder dan mijn hele "Diamond Foldcard"
Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook de "Diamond Foldcard" van deze leuke online workshop te maken, liefs
Je mag nu door hoppen naar Lilian en daar een leuke reactie achter laten.

De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

zondag 28 april 2019

Afternoon Tea

Hallo allemaal,

Ook ik heb het pyramide doosje van Thera gemaakt tijdens de online workshop van 2 april. Ik heb voor dit leuke doosje het Afternoon Tea designpapier en het Afternoon Tea knipvel van Bella Lulu gebruikt.  Het designpapier is echt één van mijn favorieten. Ik ben sowieso gek op het alles met het Afternoon Tea thema. Ik heb het doosje gevuld met de pyramide zakjes van Lipton, maar je kan er natuurlijk van alles in cadeau geven.
Klik hier als je dit mooie designpapier wilt bestellen.

Zoals jullie inmiddels wel van mij gewend zijn, ben ik gek op bloemen en hou ik van lekker vol opgepimpte projecten. Ook op dit doosje zitten lekker veel bloemen en de leuke stansjes uit de Afternoon Tea serie. De kopjes, schoteltjes en het theepotje heb ik voor ik het uit de stansen haalde eerst bewerkt met Vintage Photo inkt. Hierdoor krijg je meer diepte in de stansjes. Tussen de kopjes, schoteltjes en het theepotje heb ik de blaadjes van de Branch Leaves gestoken en daarop dan weer de leuke bloemetjes van de Little Happiness flowers. 
Het leuke plaatje komt van het knipvel Afternoon Tea van Bella Lulu, net als de tekst aan de voorkant van het doosje. Het frame is al een wat oudere stans van Mery's. Dit is een kleiner frame, waardoor het precies op mijn pyramide doosje past. De kopjes aan de voorkant van het doosje heb ik uit het designpapier gestanst. 
Verder het ik de varens uit de Vintage Flourishes gebruikt en de mooie bloem Floral Delight. Ik heb alle randen bewerkt met de paperdestresser en daarna beïnkt met de Vintage Photo inkt. Op alle bloemetjes heb ik met de Nuvo Drops Simply White en Carnation Pink pareltjes gemaakt. De kleuren cardstock die ik voor de bloemen en andere stansjes heb gebruikt zijn; Rose, Steel en Cupid. Deze zijn van het merk Florence en heb ik uitgezocht met de handige kleurenwaaier van Florence. 

Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren met dit leuke pyramide doosje van Thera, liefs
Wil je ook dit leuke pyramide doosje maken klik dan op de link, hier vind je ook het boodschappenlijstje Pyramide doosje met Thera.

De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)


vrijdag 26 april 2019

Lavender Hills - Bloghop Borduurring

Hallo allemaal,

Vandaag een super leuke bloghop met de nieuwste hype van dit moment, het pimpen van een borduurring. 

*** klik hier om de borduurring te bestellen***
Wat moet je doen
  • Ga 26 april 2019 langs de blogs van alle Noor & Zo meiden en laat een leuke reactie achter
  • Als je bij iedereen een reactie hebt achtergelaten kom je terug naar het blog van Noor! & Zo en laat daar ook een leuke reactie achter!
  • Hop dus langs de blogs van alle meiden om meer te zien!
Dit is de eerste sneak van mijn gepimpte borduurring.
Ik heb gekozen voor een borduurring van 20 cm. Voor het pimpen heb ik de borduurring eerst wit gemaakt met Gesso van Dutch DooBaDoo en daarna beïnkt met de Vintage Photo inkt. Het designpapier dat ik heb gekozen is het mooie Lavender Hills designpapier van Craft O'Clock. Ik heb met beide paperpads gewerkt. Voor de achtergrond heb ik een vel gekozen uit de paperpad van 30,5 x 30,5 cm, ook het plaatje komt uit deze paperpad. Verder heb ik met de paperpad van 15,2 x 15,2 cm gewerkt. 
Aan de rechterkant heb ik van Dutch DooBaDoo de Dutch Card Art Birdhouse gebruikt. Ik heb deze uit Florence cardstock Concrete geknipt en daarna met verschillende designpapiertjes beplakt. Het dakje van het vogelhuisje heb ik eerst nog een keer uit Florence cardstock Clematis geknipt en daar dan het designpapier opgeplakt, dit heb ik in zijn geheel met 3D tape op het vogelhuisje geplakt. Om de juiste kleuren van het cardstock te bepalen gebruik ik de handige kleurenwaaier van Florence. 
Verder heb ik het vogelhuisje gepimpt met leuke Noortjes en stansen van Joycrafts en mijn favoriet de vlinderponsen van Vaessen Creatief. De papieren bloemen komen uit mijn eigen voorraad. Onder de bloemen toef heb ik een plakje tilantia geplakt. Op de Branch Leaves van Noor!Design heb ik nog de kleine bloemetjes uit de Little Hapiness Flowers geplakt. Op deze bloemetjes heb ik een pareltje gemaakt met de Nuvo Drops Wisteria Purple. Deze kleur heb ik ook op de lijfjes van de vlindertjes gebruikt.
Aan de linkerkant heb ik ook weer een mooie toef met papieren bloemen gemaakt, ook deze komen uit mijn eigen voorraad. De takjes zijn beide van Noor!Design en heb ik in verschillende kleuren groen cardstock uit gestanst. Tussen de bloemen toef heb ik ook de nieuwe Vintage Flourisches Branches gestoken, deze heb ik uit gestanst in Florence Cardstock Purple en uit designpapier.
In het midden van de borduurring heb ik een plaatje geplakt dat uit de grote paperpad Lavender Hills van Craft O'Clock komt. Half over en onder dit plaatje heb ik het ronde vlinder frame van Noor!Design gebruikt.Ik heb deze gestanst uit Florence cardstock concrete en daarna gemat op off-white cardstock. Ik heb het frame door de helft geknipt en daarna verwerkt rond mijn plaatje. Het plaatje is gemat op Florence Cardstock Clematis. 
Bij dit frame zit ook een apart stansje met bloemetjes die weer passen op de bloemen in het frame. Deze heb ik uit de zelfde kleur cardstock gestanst en daarna heb ik er een bloemetje uit de Little Happiness Flowers opgeplakt, deze heb ik uit gestanst in designpapier. Verder heb ik mijn borduurring nog gepimpt met leuke Noortjes, stansen van JoyCrafts en de vlinderponsen van Vaessen Creatief. Op alle bloemetjes heb ik een pareltje gemaakt met de Nuvo Drops Wisteria Purple en met deze kleur heb ik ook een ovaaltje op de lijfjes van de vlinders gemaakt. 

Dan nu eindelijk mij hele borduurring

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook eens zo een leuke borduurring te pimpen, liefs

Als laatste mag je nu terug naar het blog van Noor en Zo en daar een leuke reactie achter laten.

De gebruikte materialen zijn direct te bestellen in de Noor! & Zo webshop: (Door op onderstaande productfoto's te klikken word je direct door gelinkt naar het desbetreffende product in de webshop)

vrijdag 19 april 2019

Tag Along swap April - Pasen

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie een voorbeeld van de Tag Along swap van april.De Tag Along swap houd in dat je 2 tags maak in het thema van de desbetreffende maand, voor April is dat Pasen. Je pimpt deze tags leuk op en stuurt ze op naar Noor en Zo in Waspik voor eind April. Je krijgt dan 2 leuke tags terug. Doe je ook gezellig mee met deze swap.
3000/0002 Bella Lulu stansmal Tag Along
 Ik heb de basis van de Tag Along in licht craft cardstock uitgestanst en voor twee verschillende designpapier velletjes gekozen van het leuke designpapier Happy Easter van Noor!Design. De teksten en de plaatjes komen van het knipvel Happy Easter van Bella Lulu. 
Uiteraard heb ik de tags leuk opgepimpt met allemaal Noortjes. De nieuwe grasrand heb ik door midden geknipt. De eitjes en de strik komen uit de set met het frame Happy Easter. De vlinders zijn van de ponsen set van Vaessen Creatief. En de pareltjes heb ik gemaakt met Nuvo Drops Bottle Green. 

Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren met deze Tag Alongs en dat je gezellig mee gaat doen met deze leuke swap, liefs 

Hieronder een overzicht van de gebruikte materialen:

woensdag 17 april 2019

Gift Card Easter

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik voor jullie een cadeau envelopje gemaakt. Mijn ouders geven mijn neefjes en nichtje altijd een cadeautje met Pasen, vroeger kregen zij altijd iets van kleding, dit is een soort van traditie bij ons in de familie. Wij, mijn broertje en zus, kregen altijd met Pasen, Kerst en onze verjaardag nieuwe kleding, om op die gelegenheid te dragen. Maar goed ik dwaal even af, de kinderen zijn nu tieners geworden en ze willen nu zelf hun kleding kopen, dus vroeg mama aan mij kan jij niet een leuk envelopje maken voor de Pasen, dit doe ik ook met hun verjaardag, de vakantie en met kerst. Dus ben ik mijn hobbykamer in getogen en aan de gang gegaan.
Uiteraard heb ik voor deze envelopjes het leuke designpapier Easter van Noor! Design gebruikt en daarbij het bijpassende knipvel Happy Easter van Bella Lulu. Hierbij heb ik de nieuwe blauwe mal Easter en de bijpassende border gebruikt op dit envelopje verwerkt. Het ovaal van het frame heb ik gemat, ik vind dat de stansen meestal op deze manier mooier uitkomen. De tekst komt ook van het knipvel van Bella Lulu en heb ik uit gestanst met de Labels & Tags stansen set van Noor!Design. De kleuren cardstock heb ik met de kleurenwaaier van Florence  uitgezocht, zo weet ik zeker dat de kleuren mooi passen bij mijn designpapier. De achterkant heb ik ook beplakt met designpapier.
Aan de onderkant heb ik de nieuwe gras border van Noor!Design gebruikt. En daarbij heb ik de leuke kattenstaarten uit de Little Happiness gebruikt. Deze heb ik uit de kleur moss van Florence gestanst en daarna met een donkerbruine brushmarker de pluimen ingekleurd. De eitjes heb ik uit verschillende kleuren cardstock en designpapier gestanst. Uiteraard heb ik ook hier weer mijn favoriete ponsen set vlinders van Vaessen Creatief gebruikt. 
De grote van dit envelopje is 9 x 9 cm. Het patroon hiervan heb ik zelf uitgetekend. Alle randen heb ik bewerkt met de paperdestresser en daarna beïnkt met de Vintage Photo van Distress Ink. 

Ik hoop dat ik je vandaag met dit cadeau envelopje heb mogen inspiren, liefs

Hieronder een overzicht van de gebruikte materialen: